Göçmez'in Projesi Tuttu

HABER

Göçmez'in Projesi Tuttu

Körfez İlçe Güney Mahallesinin Çevreye duyarlı gençleri Tütünçiflik sahilinde '' Kuruyemiş kabuklarını ve çöplerini yerlere atmayın'' kapsamında vatandaşa broşür dağıtıp sahili süpürdüler.


'' 2012 yılında yaptığımız üçüncü kez sahilimizi kuruyemiş kabuklarından temizleme projesi/operasyonu Güney Mahallesi gençleri Facebookta bir sayfa açmışlar ve beni de bir genç olarak eklemişlerdi. Buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Ben de onlara belirlediğim gün ve saatte buluşalım, tanımadıklarımızla tanışalım ve çay içelim dedim. 2 saat kadar sonra şöyle bir proje ortaya çıkardık;

5000 broşüre çevreyi ve yerleri kirletmememiz, kabuklu kuruyemişleri yerken yerlere değil bir torbaya atmamız gerektiğini anlatan bir yazı hazırladık. Bunları sahile inen yol üzerindeki tüm kuruyemiş satan noktalara dağıttık. 23 tane levhaya '' Allah rızası için kabuklu kuruyemişlerinizin kabuklarını yerlere atmayın'' yazdık, altına '' Güney Mahallesi Gençleri'' yazdık. (Bu diğerleri için caydırıcı bir güç olacaktı.)

Yücel Öztürk arkadaşımıza hazırlattığımız bu levhaları sahilimize diktik, devriye olarak gezdik ve en son tüm gençler ile belediyemizin temizlik işlerinden gelen ekipmanlar ile temizliğimizi yaptık ve yine o gün tüm sahilde oturanlara bilgilendirme föyümüzü dağıttık.