İmkansızlıklara Rağmen Madalyalara Aboneler

HABER

İmkansızlıklara Rağmen Madalyalara Aboneler

Körfez Hereke'de bulunan Nuh Çimento Vatan Ortaokulu Okul Müdiresi Serap Başkurt ve Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Durbin'in teşviki ve desteği ile atletizm şampiyonlarına sporcu yetiştiriliyor. 30 öğrenci katıldıkları her müsabakada okullarına birer madalya ve kupa kazandırıyor. Maddi imkansızlıklara rağmen ayakkabı ve eşofmanlarını karşılayan, müsabakalara da yine kendi imkanlarıyla giden çocuklar, sessiz bir şekilde geleceğin şampiyon atletleri olarak yetişmeye başladı. 2016 yılında yıldız kızlar ve erkekler, küçük kızlar ve küçük erkekler dallarında takım halinde ve ferdi olarak 10 birincilik, 5 ikincilik, 6 üçüncülük, 7 dördüncülük ve 3 beşincilik kazanıldı. 2017 yılında ise atletizm takımları yine takım ve ferdi olarak 11 birincilik, 9 ikincilik, 8 üçüncülük, 8 dördüncülük, 2 beşincilik ve yine çeşitli başarılı sonuçlar elde etti.

Milli takıma da 2 sporcu veren okulda eğitim gören öğrenciler, daha iyi sonuçlar elde etmek ve hem okullarını, hem ilçe ve illerini, hem de ülkelerini başarıyla temsil etmek için destek bekliyor. Kısıtlı imkanlarına rağmen bir odayı kupa ve madalyalarla dolduran öğrenciler, atletizme olan tutkularının ve başarılarının devamı için daha çok imkan, malzeme ve destek istiyor.

Okulun bu başarısını duyarak gurur duyan eczacı Caner Göçmez, okulun ihtiyacı olan 3 bin 500 lira değerinde bir ses sistemini alarak Okul Müdiresi Serap Başkurt'a teslim etti. Ses sisteminin gelmesiyle törenlerdeki seslendirme ve sunum sorunu çözüldü. Okul binasındaki bir salon boşaltılarak toplantı ve konferans salonu yapıldı. Çocukların başarıları karşısında duygulanan Caner Göçmez, milli takıma giden atletlerin sponsoru olacağını ve ihtiyaçlarını imkanları ölçüsünde karşılayacağını söyleyerek, "Bu okulun spordaki başarılarını, imkansızlıklara rağmen elde edilen sonuçları görünce ben de elimden geleni yapmak istedim ve yapmaya da devam edeceğim" dedi.


'' Başarıyı ödüllendirmek bizim ailede adettendir. Bu bir 'Çaba, Gayret ve Başarı Ödüllendirilir' projesiydi. İmkansız diye bir şey yoktur. Zor vardır. Zoru başaran insanlar azimli insanlardır. Azminize sağlık. ''