KÖGİAD'ın Proje Mimarı Caner Göçmez

HABER

KÖGİAD'ın Proje Mimarı Caner Göçmez

Körfez Genç İş Adamları Derneği ilçede Bit Pazarı açmayı planlıyor. Dernek yöneticilerinden Eczacı Caner Göçmez'in ortaya attığı projeye göre, ilçedeki evlerden ailelerden kullanmadığı, bir kenara attığı eşyalar toplanacak. Bunların içinden kullanılabilir durumda olanlar ayrılıp, çok düşük, sembolik fiyatlara ihtiyaç sahiplerine satılacak. Caner Göçmez, Bit Pazarı projesinin bu ay hayata geçirileceğini söyledi.


'' Düşünmek ve söylemek kolay, fakat yaşamak, hele başarı ile sonuçlandırmak çok zordur. Zoru başarmak cesaret ister, lakin güçlükler başarının değerini arttırır. ''

Körfez İlçesi'nde ilk defa 6 sayfalık bir proje yazıldı. 3 gün içerisinde yazdığım bu projemi; bir basın toplantısı ve bir kahvaltı eşliğinde KÖGİAD üyelerine, 45 okulun okul aile birliği başkanlarına, ilçe milli eğitim müdürüne, o zaman ki 19 mahalle muhtarına, gün ışığı dernek başkanlarına anlattım.

Belediye başkanımız Yunus Pehlivan bize bir toplanma yeri verdi. 6 ay boyunca arkadaşlarım Murat Durul ve Orhan Erbaş ile; evlerimizde, iş yerlerimizde atıl durumda olan ama kullanılabilir özellikte aklınıza gelen herşeyi topladık. (Buzdolabı,oturma odası, cep telefonu, dikiş makinası, çamaşır makinası, ayakkabı vs... )

6 ay boyunca eczaneden ayırabildiğim tüm zamanımı bu proje için değerlendirdim.

Çok ama çoook yoruldum, lakin sonunda başardık. Topladıklarımızı '' Eğitim Destek Panayırı'' adı altında beş günlük bir festival ile 1 tl - 10 tl arasıdan satıp 15.000 tl gelir elde ettik ve bir tören ile 45 okulumuza teleskop -mikroskop seti hediye ettik.

''Okullarımızı teknoloji ile donatmalıyız. ''