Körfez Atatürk’te Sağlık Münazarası

HABER

Körfez Atatürk’te Sağlık Münazarası

Körfez Atatürk Anadolu Lisesi’nde "Beslenme Dostu Okullar Programı" kapsamında sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması amacıyla münazara yapıldı. Okul konferans salonunda yapılan etkinlik 11-D ve 11-F sınıfından üçer öğrencinin iki takım halinde yarışması ile gerçekleştirildi. 11-D sınıfı sağlıklı yaşam için “Yeterli ve Dengeli Beslenme” 11-F sınıfı ise “Hareketli Yaşam” savunması yaptı. 11-D sınıfı adına Mert Göğdemir, Melike Bozdemir, Meltem Kısa ve 11-F sınıfından Bertuğ Akar, Tuana Bıyıklıoğlu, Fidelya Tepe yarıştı.

 

İLGİ BÜYÜKTÜ

Münazarayı Okul Müdürü Sadık Akar, Müdür Yardımcıları Ebubekir Yıldız, Harun Künü, Rehber Öğretmen Diyaeddin Ay, Aile Birliği Başkanı Mustafa Duman ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 150 öğrenci izledi. Edebiyat Öğretmeni Sami Güneş Güntürk’ün yönettiği münazaranın jüri üyeleri Edebiyat Öğretmeni Yeter Yavaş, Eczacı Caner Göçmez, Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Berkyürek ve Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Taha Yiğit Dinçer oldu. Münazara sonucunda yarışmacı altı öğrenciye Eczacı Caner Göçmez sponsorluğunda birer adet sağlıklı beslenme sepeti (mandalina, elma, kivi, portakal, armut, süt)  hediye edildi.

'' Benim zamanımda  okullarda münazaralar yapılırdı. O zaman internet yok. Arkadaşlarla planlar kütüphaneye gider çalışır, ha babam yazardık. Karbon kağıtları vardı. Yazdıklarımızı birbirlerimize verirdik, bilgi eksik kalmazdı.

İş bölümü yapar, kim neyi yapacak vurgulayacak, bize ne gibi sorular gelebilir kafa patlatırdık.

Münazarlar hitabetlerimizi geliştirirdi. Dinlemeyi öğrendik. Plan yapmayı, ekip olmayı ve asla vazgeçmemeyi öğrendik. Kendimizi ve fikirlerimizi savunmayı ve özgüveni kazanmayı öğrendik. Bizim münazaralarımız çoğu zaman müzakere ile bitmiştir.