Körfez'de kedi evi projesi hayata geçirildi

HABER

Körfez'de kedi evi projesi hayata geçirildi

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını artıran Körfez Belediyesi, projeyi hazırlayan Eczacı Caner Göçmez ve Oruç Reis Lisesi’nin 9. sınıf öğrencileri ile birlikte ilçeye kedi evleri yerleştirdi.



Körfez Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik hizmet ve projelerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Son olarak Eczacı Caner Göçmez ve Oruç Reis Lisesi’nin 9. sınıf öğrencilerinin projesi olan ‘kedi evleri’ hayata geçirildi. İlk etapta iki noktaya yerleştirilen kedi evleri, yaygınlaştırılacak.



Körfez Belediyesi 10 adet kedinin de kısa süre içerisinde ilçedeki daha önceki belirli noktalara yerleştirilecek. Daha önce hayata geçirilen Kuş Evi projesi sonrası ilçede Kedi Evi projesinin de hayata geçtiğini belirten Başkan İsmail Baran, “Bütün canlılara şefkat göstermek lazım. Daha önce kuş evi, şimdi kedi evi ve daha sonra bütün hayvanlar için yaşam alanları oluşturacağız. Duyarlılık gösteren Caner Göçmez’e ve Oruç Reis Anadolu Lisesi öğrencilerine teşekkür ediyorum. Bu tür yuvalar bir hayli çoğalacak, gereken sevgi ve şefkati göstereceğiz” dedi.


'' Melike benim kızım; baba sen niye bir projeyle gidiyorsun ? Öğrencilere sorsana onlar ne yapmak istiyor diye konuştuğumuzda, şimşek çaktı beynimde. Ertesi gün Oruç Reis  Anadolu Lisesi rehber öğretmeninin yanındaydım. 9. sınıflardan beş şubeyi, ikişer öğrenciden on öğrenci çağırttım. Müdür beyin odasında toplantı masasındayız.  Ben ejderim onlar yatırımcı avındaki avcı. Çocuklar cebimde 1000 tl var.  Bunu insanların ve canlıların hayrına harcamak istiyorum. Yalnız fikrinize ihtiyacım var. Şimdi sınıflarınıza gidin ve 15 gün sonra beş, ayrı sınıftan, beş ayrı proje ile yine burada buluşacağız. Bana ve arkadaşlarınıza projenizi anlatacak ve gayesini sunacaksınız. Ben ve öğretmenleriniz karışmayacak, siz birbirinizi oylayacaksınız dedim.

On beş gün sonra birbirinden iyi projeler yarıştı. 1. gelen proje için çizimler yapılmış, sahaya inmişler ve beş ayrı marangozdan teklif almışlar.

Kedi evleri işte böyle çıktı ve sahildeki yerini aldı. Hayvan severler ve sahilde ki  oturan vatandaşlarımız bu barınakların önüne suyunu ve yemeğini koyuyorlar. Her iş bir ekip işi. Bu çocuklar yarın evlenirken mutfaklarını çizecek, fiyat alacaklar ve pazarlık yapacaklar. Hayatı bir nebze de olsa öğrendiler ve farklı deneyimler yaşadılar. Ürettiler, düşündüler, ekip çalışması yaptılar, Alınlarından öpüyorum öğrencilerimizi.

Belki onlar da büyüyünce aynı oyunu, para kazandıklarında başka başka yerlerde ama bir başka okulda oynayacaklar. ''