Miniklerin Asker Sevgisi

HABER

Miniklerin Asker Sevgisi


Körfez’li eczacı Caner Göçmez tarafından organize edilen ve Fırat Kalkanı Operasyonu’na katılan askerlere gönderilmek üzere minik öğrenciler tarafından yazılan asker mektuplarının teslim edildiği, yapılan derecelendirme ile ilk üçe girenlere ödüllerin verildiği etkinlikte, askere olan ilgi ve sevgi gözleri yaşarttı. Düzenlenen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan, Hava Radar Komutanı Yüzbaşı Cem Erduvan, Hava Astsubay İsmail Erdoğan, Eczacı Caner Göçmez, okul idarecileri ve öğretmen ile öğrenciler katıldılar.

Körfez’in tanınan ve değişik sosyal projeleri ile şaşırtan eczacısı Caner Göçmez, sınır ötesi harekete katılan askerlere moral olması için etkinlik hazırladı. Düşündüğü projesine göre, Fatih İlkokulu’nda, öğrencilerden, vatani görev yapan askerlere mektup yazmaları istenecekti. Konuyu önce Okul Müdürü Atilla Öztürk’e açtı. Okul Müdürü fikri beğendi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okudan’a, iletti. Okudan’da projeyi onayladı ve yazılacak mektupların askerlere iletilmesi için de Hava Radar Komutanı Yüzbaşı Cem Erduvan’a bilgi verildi. Erduvan’da konuya çok sıcak baktı ve proje de yer alabileceğini söyledi.


Mektuplar Fırat Kalkanı’na

Projenin hazırlanmasından sonra, yazılacak mektupların Fırat Kalkanı Operasyonu’nda yer alan askerlere gönderilmesine karar verildi. Projeye katılan Körfez fatih İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, askerlere 120 mektup yazdılar. Yazılan mektuplar okul idaresi ve öğretmenler tarafından okundu ve değerlendirme ile ilk 3 belirlendi. Yapılan değerlendirme ile Sadettin Üzülmez birinci, Emirhan Turgut    ikinci, Hamza Virdil üçüncü oldu.


Misak-ı Milli sınırı dışında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak için çıkan Mehmetçiğimize Mektup Yazdı Çocuklarımız. Başlığımız '' Asker Abi '' idi. Hep hayalim şudur; Vatanımızın bekçilerine, ordumuzun göz bebeğine imkan olsa da bu mektupları ben götürsem ve dağıtsam. Mektupları alınca ve okuyunca yüzlerini incelesem; gözlerine baksam, ne düşündüler akıllarından ne geçti sorsam. Bunların cevabını askerdeyken mektup alanlar bilir.

Siz hiç askerdeyken mektup aldınız mı ?