Şehit Aileleri İçin Çanakkale Gezisi

HABER

Şehit Aileleri İçin Çanakkale Gezisi

Daha önce Tütünçiftlik Sahil’de, ilçenin bu güne verdiği 28 şehidin künyesinin yer aldığı Şehitlik Anıtı’nı da yapan Caner Göçmez, bu alanda iki önemli çalışmanın da hazırlıklarını yapıyor.


Şehitlik Ormanı ve Mesire Alanı ile Çanakkale gezisi projelerini hazırlayan Caner Göçmez, ilk olarak geziyi gerçekleştireceklerini söyledi.


Caner Göçmez, ilçedeki şehitlerin aile ve yakınlarının katıldığı gezinin 12 Mayıs Cumartesi günü yapılacağını belirterek, ‘’Yaklaşık 45 kişi bir otobüs ve araçlarla Cuma gecesi saat 23.30 ‘da toplanarak hareket edeceğiz. Eceabat’ta kahvaltı yapıp, ardından Gelibolu –Çanakkale tarihi Alan Kılavuzu eşliğinde, tarihi bilgileri de alarak şehitlikleri ziyaret edeceğiz. Çanakkale tarihi hakkında eğitim alan kılavuz eşliğinde geniş çaplı bilgilerle ziyaretimizi tamamladıktan sonra aynı gün akşam geri döneceğiz’’ dedi.


'' Kadınlarımızın Anadolu'nun  kurtuluşunda oynadıkları rolleri cepheye silah taşımak, cephane imalathanelerinde çalışmak, askerlerin giyecek ve yiyecek ihtiyacını karşılamak, hemşirelik, kimsesizlere yardım cemiyetlerinde çalışmak gibi görevleri vardı.


Kadınlarımız 1915'te  elbette bildiğimizden çok daha fazlasını yaptı. 7 düvele karşı cephede kıran kırana çarpıştı. Mehmetçik gibi eşsiz bir kahramanlıkla tarihe geçti. Nezahat Onbaşı bu rütbeyi kazandığında 12 küçük bir kız çocuğuydu. TBMM, 30 Ocak 1921 tarihli oturumunda Kurtuluş  Savaşımızın ilk İstiklal  madalyasını Nezahat Onbaşı'ya taktim etmiştir.


Mücahide Hatice Hanım, Anafartalar cephesinde 56. fırkada Mehmetçikle omuz omuza çarpışan bir kadın askerdir. Zeynep Mido Çavuş Kosova'dan gelip Çanakkale'de savaşmıştır. Daha halen kahramanlıkları ve hikayesi ve hikayesi Gora ve Dragos'da dilden dile anlatılır.


Mayısın ikinci haftasının Pazar günü Anneler günü diye bilinir. Annenin günü olmaz ya, bizim için her gün anneler günüdür. Bu bizim şehit annelerine düzenlediğimiz gezi, Anneler günü hediyemizdi. Kahraman şehitlerimizi doğuran annelerimizin asla ve  kattiyen ödeyemeyiz.


'' Türkiye Cumhuriyeti Mehmetçiğe, Mehmetçik Türk Milletine emanettir.

Bizde emanete sahip çıkacağız.