Şehitlerimizin Adı Bu Anıtla Yaşatılacak

HABER

Şehitlerimizin Adı Bu Anıtla Yaşatılacak

Körfezli şehitlerin isimlerini yaşatmak için bir araya gelen 3 güzel yürekli inansın yaptırdığı ve 28 şehidin künyesinin yazılı olduğu anıtın açılış töreni gerçekleştirildi.




Yüreği güzel 3 adam bir tesadüf sonucu güzel bir karar alarak, Körfez’li şehit düşen 28 kahramanımızın isimlerini yaşatmak için bir anıt yaptırmaya karar verdi. Körfezin tanınan ve sevilen isimlerinden; Eczacı Caner Göçmez, Doktor Taner Göçmez ve iş adamı İbrahim Tezel aldıkları karar ile şehit kahramanlarımızın adını yaşatmak için bir anıt yaptırdı. O anıttın açılışı bugün gerçekleştirilen tören ile yapıldı.


TÖRENE KATILIM YOĞUN OLDU

 Anıtın açılış programına; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Aslan, Körfez İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fikret Çetinkaya, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, şehit ve gazi aileleri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.  Ayrıca ATV’de yayınlanan Dosta Doğru programından bilinen Mevlüthan Mustafa Duman’da törene katıldı.



GÖÇMEZ ONLAR BİZE EMANET 

Göçmez bu anıt sayesinde Körfezli 28 şehidin isminin yaşayacağını ifade ederek şehit aileleri içinde, ‘Onlar bizlere emanet’diyerek anıtı nasıl yapmaya karar verdiklerini anlattı.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin koruyucusu Mehmetçik ve güvenlik güçleri, devletimizin sembolü Türk Bayrağı’ mızı göklerde tutabilmek için gerektiğinde canını sakınmadan şehit olmuştur. Körfez ilçemizde de aynı kutsal amaç uğrunda kendini feda etmiş olan şehitlerimiz bulunmaktadır. Bu nedenle biz Körfez Şehitleri Anıtı’ nı halkımızın fedakar ve kahraman şehitlerini anmasını ve hafızalarında yaşatmasını sağlamak için yaptırmaya karar verdik”dedi.

ORDU MİLLET BİRLİKTELİĞİ ÖNEMLİ

Göçmez’in akabinde konuşan başkan Baran, güzel girişimlerinden ötürü öncelikle emeği geçen herkese teşekkür etti. Baran, ‘Mesele vatan mesele şehitlerimiz olunca akan sular durur” dedi. Başkan Baran ayrıca, şehit ailelerinin kendilerine emanet olduğunun ve onlara ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacaklarının da altını çizdi. Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can ise yaptığı konuşmada’ Ordu millet birlikteliği bizim için çok önemlidir” diyerek emeği gecen herkese teşekkür etti.

DEV 4 ADET TÜRK BAYRAĞI BULUNACAK

Anıtın yapımına katkıda bulunanların isimleri ve yapıldığı tarih kaidenin en alt köşesinde bulunmaktadır. 2 metre boyundaki kaide vatan parçası bir kayayı temsil etmektedir. Anıt 250 kg civarında ve demir iskelet üzerine fiberglas malzemeden oluşmaktadır. Kaidenin taban alanı 1.86 metre en - 2.10 metre boy ölçülerine sahiptir. Kaidenin oturduğu taban granittir. Ayrıca anıtın cephesinde Türkiye’nin 4 bir yanını temsil edecek olan dev Türk Bayrakları Körfez Belediyesi armağan edecek.