Yerli Motor Geliştirmek

HABER

Yerli Motor Geliştirmek

        FEV Türkiye ulusal araç ve motor endüstrisinde araştırma ve gelişti2terme (ARGE) çalışmalarını katkı sağlamayı hedefleyerek 2011 yılında İTÜ Arıteknik'te kurulmuş faaliyetlerine başlamıştır. Daha sonra Kurtköy Teknopark ofisini açmıştır. 85'i aşkın uzman mühendisi kadrosu ile otomotiv sanayine tasarım, simülasyon, yazılım geliştirme, motor/araç kalibrasyonu, hibrit ve elektrikli taşıtlar ile otonom sürüş sistemleri alanlarında mühendislik hizmeti vermektedir.
            
            FEV Türkiye'yi ülkemize getiren ve kuran kardeşim FEV Türkiye Genel Müdürü Dr. Taner GÖÇMEZ; Türkiye'de il defa kampüs içerisinde ki dijital ekranlı akıllı duraklardan çağrılan ve yolcunun seçtiği durağa otonom olarak giden tamamen elektrikli araçları ve ulaşım çağrı sisteminin tasarlanacağı başlangıç toplantısını KODECO Genel Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirmiştir. Dr. Taner GÖÇMEZ projemiz dünya standartlarında bir mühendislik örneği olacak ve hedeflerinin ulaşımı daha güvenli, kolay eğlenceli hale getirmek olduğunu belirtmiştir.

                Bir Türk markası olan KODECO2 'nun çatısı altında ticarileştirilecek olan bu otonom kampüs araçları sadece Türkiye'de değil dünya pazarında da müşterileri ile buluşarak Türkiye'nin ihracatına da önemli katkı sağlayacağını KODECO genel müdürü belirtmiştir.

                                                                    Sevgili Kardeşim Taner, seninle gurur duyuyoruz.
Ailen...